Gudbrandsdalsmøte 2017

19. og 20. oktober starter veien videre for Gudbrandsdalen og Lillehammer.

Temaet for årets Gudbrandsdalsmøte er det samme som tema for hele prosjektet: By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og verdiskaping.

Deltidsinnbyggere bor og lever stadig flere dager i året i regionen og de preger fjellet, dalen og lokalsamfunnet i stadig større grad. Hva betyr fritidsinnbyggere for lokalsamfunnet og hvordan kan vi dra mest nytte av hverandre? Dette diskuteres på årets Gudbrandsdalsmøte.

Konkrete forslag illustrasjon gudbrandsdalsmøte

Målet er at vi på slutten av samlingen  kan legge fram et konkret forslag til en felles satsing for utvikling og verdiskaping i Gudbrandsdalen og Lillehammer.

Basert på arbeidet de siste årene har prosjektorganisasjonen i Byregionprogrammet allerede kommet til tre tiltak som kommunene i Gudbrandsdalen kan gjennomføre:

-opprette råd for fritidsinnbyggere, disse skal være et samarbeidsorgan for saker i lokalsamfunnet som berører dem.

-utvikle og etablere en kommunikasjonskanal eller- plattform som inneholder informasjon om for fritidsinnbyggere relevante varer og tjenester, plan- og utviklingsarbeid, arrangementer, osv.

-Samordne neste runde med kommunalt og regionalt planstrategiarbeid.

Disse tiltak er noe av det som skal presenteres og diskuteres på årets møte.

Programmet

Det er satt opp et mangfoldig program. På torsdag er det lagt opp til et åpent møte med korte innledninger og en paneldebatt. Fredagen starter med en kort presentasjon av arbeidet som er gjort de siste årene. Etter det blir det gruppearbeid om veien videre,» x-faktorer «og hvordan vi kan samarbeide. Vi avslutter etter lunsj med presentasjoner fra gruppeprosessen.

Hele programmet og bakgrunnsinformasjon finner du her (PDF)

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s