Et historisk dokument

Viljeserklæring om samarbeid  i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Ordførerne i Dovre, Gausdal, Lesja, Lillehammer, Lom, Nord-Fron,  Ringebu, Sel, Skjåk, Sør-Fron, Vågå, Øyer og Oppland fylke, er enige om:

Ordførerne vil etablere sterkere samarbeid på områder som kommunene i Gudbrandsdalen har til felles, med mål om å bruke ressursene på en bedre måte.

Det er viktig at kommunene i Gudbrandsdalen bidrar aktivt inn i utformingen av en ny fylkeskommune for Oppland og Hedmark.

Samarbeidet som er etablert i Byregionprogrammets fase I og II i perioden 2013-2017 har lagt grunnlag for å rette oppmerksomheten mot felles muligheter og utfordringer ved moderne bosetting: By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og verdiskaping. Som et resultat av Byregionprogrammet skal det jobbes videre med blant annet følgende tiltak: Kommunale råd for deltidsinnbyggere, samarbeid om planstrategi og kommunikasjonskanal for hele Gudbrandsdalen.

I første omgang gjelder samarbeidet saker som det er enighet om etter Gudbrandsdalsmøtet 2017, og som skal til politisk behandling i kommunene og fylkeskommunen. I tillegg skal kommunene samarbeide på andre aktuelle samfunnsområder. Ordførerne vil både på kort og lang sikt samarbeide om spørsmål som angår samfunnsutviklingen i hele regionen.

Videre samarbeid organiseres gjennom etablering av Gudbrandsdalstinget. Samarbeid om samfunnsutvikling i hele regionen vil ikke være til hinder for interkommunalt samarbeid. Arbeidet i den enkelte kommune og samarbeid mellom flere kommuner vil alltid være en viktig forutsetning for å få en positiv utvikling.

Lillehammer og Gudbrandsdalen har alt å vinne på å stå sammen. Gjennom godt samarbeid står Lillehammer og Gudbrandsdalen sterkere i møte med sentrale myndigheter, næringslivsaktører, forsknings- og utviklingsmiljøene og andre samfunnsaktører. Det vil styrke samfunnsutviklingen i hele regionen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s